Beperk lekken en slijtage dankzij Q8 Galilei!

 

Een interessant artikel geschreven door Q8Oils over hun nieuwe Q8 Galilei olie. Lees hieronder het artikel over de smeerolie problemen die een papierfabrikant had. Waar Q8Oils gedetailleerde analyses uitvoerde om de juiste olie te vinden voor desbetreffende toepassing. De experts van Q8Oils selecteerde hieruit de nieuwe Q8 Galilei Olie. 

 

Papierproductie is een intensief industrieel proces waarin de efficiëntie van het productieproces een belangrijke rol speelt. Wist u dat u met behulp van het juiste smeermiddel de betrouwbaarheid en de veiligheid van het proces kunt verbeteren en ook nog eens de onderhoudskosten kunt drukken?

Een belangrijke papierfabrikant vroeg onlangs aan Q8Oils om zijn productieproces van golfblad- en testlinerpapier van 100 g/m² tot 215 g/m² van dichterbij te bekijken. De fabrikant gebruikte op dat moment Q8 Goya NT 220 minerale olie voor de smering van zijn machine voor zwaar papier met 55 cilinders, 38 vezelmatecilinders en een centraal oliesysteem van 10.000 liter. Zijn jaarproductie was 200.000 ton papier.

Wat was het probleem?

De fabrikant kampte met twee grote problemen:

Olielekken: Bij temperaturen onder 40 °C werd hij met ernstige koude startproblemen geconfronteerd. Het voorverwarmingssysteem, dat niet op zijn taak was berekend, leidde tot olielekken en daardoor ook hoge onderhoudskosten.

lager storingen: De combinatie van een slechte warmteverspreiding en niet-geïsoleerde lagers, leidde tot hoge lager temperaturen. Deze veroorzaakten op hun beurt ongewenste gevolgen zoals olieoxidatie en de vorming van afzettingen en carbonisatie, samen met een te lage olieviscositeit en dus slijtageproblemen.

Hoe Q8 Oils de Problemen oploste 

Het was duidelijk dat de Q8 Goya NT 220 CLP tandwielolie op minerale basis niet de beste keuze was voor de veeleisende papierproductie-installatie.

Na een gedetailleerde analyse selecteerden onze experts de synthetische Q8 Galilei 320 CLP tandwielolie als de beste oplossing. Dit synthetische basissmeermiddel met betere viscometrische eigenschappen, een hogere oxidatiestabiliteit en een sterkere oliefilm, bood de oplossing voor de olielekken en de lager storingen.

Voordat de olie werd vervangen, werd het circulatiesysteem gereinigd met een reinigingsmiddel, dat de lakvorming en sludge verwijderde en ervoor zorgde dat de kwaliteit van de nieuwe olie niet werd aangetast. Het systeem werd binnen 48 uur gereinigd, gespoeld en met het nieuwe Q8 Galilei 320 smeermiddel gevuld, zodat de productieonderbreking zo kort mogelijk bleef.

Resultaten 

Meerdere maanden nadat de olie was ververst, vertoonde de installatie minder olielekken. Na de ingreep moest ook veel minder olie tussentijds worden bijgevuld.De levensduur van de lagers werd aanzienlijk verlengd en er hoefden geen defecte lagers meer te worden vervangen.Door de oude CLP tandwielolie op minerale basis door Q8 Galilei 320 CLP tandwielolie te vervangen, kan de papierfabrikant voortaan rekenen op lagere onderhoudskosten, een grotere veiligheid en betrouwbaarheid, en een toegenomen performantie.