Blauwe Diesel 20 T/M 50

 

Blauwe Diesel 20-50 bieden ondernemers de mogelijkheid om stap voor stap te verduurzamen. In dit geval wordt het pure product gemengd met een kwalitatief goede fossiele diesel. Wij bieden deze producten in verschillende verhoudingen aan. U kunt kiezen voor een verhouding van 50% Blauwe Diesel en 50% fossiele diesel oftewel een Blauwe Diesel 50. Maar u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een product van 20% Blauwe Diesel en 80% fossiele diesel, hierdoor ontstaat een Blauwe Diesel 20. Elk product heeft zijn eigen CO2-reductie. Wilt u bijvoorbeeld het eerste jaar 20% CO2 reduceren met brandstof, dan kunt u beginnen met een Blauwe Diesel 20. Als u het jaar daarna 30% CO2 wilt gaan reduceren, dan stapt u over op een Blauwe Diesel 30.

 

 

 

 

Grondstoffen en productieproces

 

Het duurzame deel in de Blauwe Diesel 20-50 wordt gemaakt van afval en is daarom een circulair product. Het afvalproduct bestaat uit resten van plantaardige oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend. De afvalproducten die vrijkomen zodra de grondstof is klaargemaakt voor menselijke consumptie, worden normaal gesproken gestort of verbrand. Nu gebruiken we deze afvalproducten om Blauwe Diesel 20-50 van te maken. Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om nog meer restafval zo te bewerken dat het geschikt is om Blauwe Diesel 20-50 van te maken.

 

 

Eigenschappen

 

Technisch gezien zijn de Blauwe Diesel 20-50-producten beter dan gewone fossiele diesel. Blauwe Diesel 20-50 bevat minder water, het verbrandt schoner en de brandstof is zuiverder. Hieronder vind u meer over de grondstoffen en de specifieke eigenschappen van Blauwe Diesel 20-50.

 

 

100% procent afvalvermindering

Blauwe diesel 20 T/M 50 wordt gemaakt van plantaardige afvaloliën. Deze oliën moeten eerst een voedseldoel hebben gediend. De plantaardige afvalolieproducten die hiervan overblijven, zijn de grondstof voor Blauwe Diesel 20 T/M 50. Blauwe Diesel is hiermee een circulaire brandstof, dat wordt bedoeld met afvalvermindering.

Tot wel 10 procent brandstofbesparing

De Blauwe Diesel 20-50-producten hebben een hoog cetaangetal. Een hoog cetaangetal zorgt voor een snellere en efficiëntere verbranding. Bij een mengsel van Blauwe Diesel 20-50 met gewone diesel leidt dit hogere cetaangetal in combinatie met een hoge energiewaarde tot een mogelijke brandstofbesparing of vermogenstoename.

Blauwe Diesel 20-50 is CO2 reducerend

Dit heeft betrekking op de CO2-uitstoot. Blauwe Diesel 20-50 wordt deels gemaakt uit plantaardige afvaloliën. Door de groei van de plant wordt de CO2 eerst onttrokken aan de lucht. Pas bij het verbranden van de Blauwe Diesel 20-50 komt deze CO2 weer vrij in de lucht. Bij het verbranden van Blauwe Diesel 20-50 voegen we tot wel 50% minder CO2 toe aan het milieu. Dit noemen we CO2 reducerend.

Emissiereductie tot wel 50%

Blauwe Diesel 20-50 is een brandstof met een hoog cetaangetal. Het cetaangetal zorgt ervoor dat de Blauwe Diesel 20-50 sneller en dus efficiënter verbrandt dan fossiele diesel. Het gevolg hiervan is dat Blauwe Diesel 20-50 na verbranding veel minder uitlaatgassen produceert dan fossiele diesel. Dit noemen we emissiearm

Onze Blauwe Diesel 20-50 is fossiel arm!

Reguliere fossiele diesel wordt gemaakt van aardolie, dit noemen we fossiele diesel. Blauwe Diesel 20-50 wordt deels gemaakt uit plantaardige afvaloliën. Daardoor zijn de Blauwe Diesel 20-50-producten fossiel arm.

Onze grondstof raakt nooit op

Blauwe Diesel 20-50 wordt deels geproduceerd uit plantaardige afvaloliën die eerst een voedseldoel gediend moeten hebben. Deze plantaardige olie wordt ieder jaar opnieuw geproduceerd voor voedselproducten waarvan het afval dan weer voor Blauwe Diesel 20-50 wordt gebruikt. Een deel van de grondstof is dus ieder jaar opnieuw herwinbaar. Dit noemen we een herwinbare grondstof

Leverancier Future Fuels, producent Nesté en Blauwe Diesel zelf zijn allemaal ISCC-EU gecertificeerd.  ISCC-EU is een wereldwijd het toonaangevende certificatie systeem. Doormiddel van een jaarlijkse audit controleren zij het volledige proces van onze duurzame dieselbrandstoffen. Van grondstof tot levering bij de klant. Daarnaast bewaken ze ook de uitgangspunten voor het Maatschapelijk Verantwoord Ondernemen.

Het hele jaar door winterbestendig

De Blauwe Diesel 20-50 is het hele jaar door winterbestendig. Dit is een zorg minder voor uw dieselmotor. Geen ongewilde stilstand meer door bevroren dieselproducten. De Future Fuels-producten zijn altijd beveiligd op -20⁰C of lager.

 

 

Normering en garantie

 

U kunt probleemloos met een dieselvoertuig op Blauwe Diesel 20-50-producten rijden. Blauwe Diesel 20-50 is technisch zelfs beter voor uw motor dan gewone fossiele diesel. Als het gaat om garantiebehoud voldoet de Blauwe Diesel 20-50 aan de EN590 normering. Dit is de standaard Europese normering voor dieselbrandstoffen.

 
Uw Blauwe Diesel meteen bestellen? 

Via de onderstaande knop kunt u vandaag nog de Blauwe Diesel bestellen.

Brandstof bestellen