Al jaren is Calpam trotse leverancier van Q8Oils

De productportfolio van Q8Oils bestaat uit meer dan 1.000 verschillende soorten afgewerkte smeermiddelen, basisoliën, procesoliën, extracten en waxes. Dit uitgebreide assortiment maakt Q8Oils één van de meest veelzijdige producenten van smeermiddelen (uniek door de combinatie van kwaliteit, consistentie en kleur) en producten op basis van aardolie. Op de markt van basis- en proces oliën staan hun geraffineerde producten wereldwijd bekend omwille van hun superieure prestaties en onovertroffen exclusieve mengtechnologie.

Ze maken een onderscheid tussen drie soorten basisoliën voor smeermiddelen:

• minerale oliën die uit ruwe olie worden gewonnen,
• half synthetische basisoliën, die veel van de voordelen van synthetische oliën bieden, en 
• synthetische oliën die op gesynthetiseerde componenten zijn gebaseerd.

Bij de basisoliën worden additieven gemengd. Die combinatie, de kwaliteit en de hoeveelheid van de additieven en de basisoliën bepalen de kwaliteiten en de eigenschappen van het afgewerkte smeermiddel.

Minerale olie wordt verkregen door ruwe olie te destilleren en te raffineren. De eigenschappen ervan zijn grotendeels afhankelijk van de kwaliteit en de consistentie van de ruwe olie waaruit ze werd geraffineerd en van het raffinageproces zelf. Minerale basisolie is een mengsel van geraffineerde destillatiefracties die uit de vacuüm destillatiefase afkomstig zijn. Ze bestaat uit koolwaterstoffen en sporen van zwavel, zuurstof en stikstof die koolwaterstoffen bevatten. De destillatiefractie wordt verder gezuiverd door extractie en door het verwijderen van de wassen. Het zuiveringsproces kan nog worden aangevuld met een Hydro finishing behandeling, waarbij het product in aanwezigheid van een katalysator onder hoge druk en bij een hoge temperatuur met waterstof in contact wordt gebracht.

Half synthetische oliën bestaan uit een combinatie van minerale en synthetische basis oliën en bieden enkele van de voordelen van synthetische olie.

De eigenschappen van synthetische olie worden volledig door het productieproces bepaald. Synthetische oliën bevatten geen onzuiverheden en hebben meestal een hogere viscositeit index en een betere oxidatiestabiliteit dan minerale basis oliën, waardoor ze beter presteren en die betere prestaties ook langer blijven leveren.

 

Direct weten welke type Q8 smeerolie geschikt is voor uw automotive toepassing

Klik op de onderstaande afbeelding. Vul je kenteken in en zie direct welke type olie er geschikt is.

Olie aanbevelingen met nummerplaat.jpg